26 Eylül 2011 Pazartesi

Bir kit_up, Bir Ser_up: Elif Şafak- İskender

Bir kit_up Bir Ser_up köşemizde bu hafta diye televizyon programı modunda bir giriş geldi içimden lakin yapmayacağım (zira mesleğim televizyonculuk olmasına rağmen zaman zaman çalışsamda genel olarak hayatımda olmasını istemiyorum)... Gelelim bayram tatili süresinde okuduğum kitaplara... Aslında ben bu sürede iki kitap devirdim ama diğerini paylaşılmaya değer bulmadığım için direk Elif Şafak ın en sevdiğim kitabı haline gelen "İskender" i paylaşacağım...


Bence kitabın kapagı feci itici, içerisinde bir roman değilder teknik bilgiler varmış gibi hissettiriyor... Ben kitapçılardaki raflarda gördüğümde hiç beğenmemiştim açıkçası... Ama kapaktaki iticilik içerideki çekicilikle tamamen tezat oluşturuyor... Ben İskender i 5 günde bitirdim ve bittiğinde üzülsem mi, sevinsem mi bilemedim... Resmen okurken birebir yaşadım... Benden sonraysa kardeşim okudu (O da sıkı bir okurdur) takribi 7 günde bitirdi.. Ben hızımı alamadım bir arkadaşıma hediye aldım kitaptan o da hızla bitirdi... Bu kitap tarafımdan kendimde dahil olmak üzere 3 kişi tarafından test edildi ve sınıfı AA ile geçti... Tavsiye olunur...

Şimdilerdeyse yine bir Elif Şafak romanı olan AŞK ı okuorum ama pek gitmiyor vakitsizlikten... Tam kanalize olamadım... İskender beni o kadar büyüledi ki başka kitaba saramıyorum... Kitapkurtları kitaplığınızda bir "İskender" mutlaka olmalı ;)

Arka kapaktan; 
Aşkı aramadan evvel, düşün bir, ya benden nasıl bir âşık olur?
İnsanın sevdası karakterinin yansımasıdır.
Sen kavgacı isen, ha bire öfkeli, aşkı da bir cenk gibi yaşarsın.
Gönlü pak olanın sevgisi de saf olur.
Şu hayatta insan en çok sevdiklerini acıtır.
En derin yaralar ailede açılır, kabuk tutsa bile kanar hikâye, içten içe...
Attığımız her adım, yaptığımız her işte kendimizi yansıtırız.
Budur çözülmesi gereken bilmece...


Sevgiler..

4 yorum:

coco-jelly dedi ki...

tatlım bende çok merak ediodum ama aşkı çok beğenmiştim beğenme sebebim biraz Mevleviliğe olan ilgimden die düşünmüştüm.elif şafağı çok sevmem aslında Best sellerlara biraz önyargı bakıp daha farklı şelere yönelirim ama tabi baskıyla öneriyle böle güzel paylaşımlarla da merak edip okuduklarım oluyo=) en kısa zamanda okumak istedim senin bu postundan sora=) fotonda çok şeker=) öpüyorum seniiiii=)

ser_up dedi ki...

Sende Aşkı tavsiye ediosun yani cnm... Bende baba ve piç i çok sevmemekle birlikte keyifle okumustum ama Siyah süt ü okuyamadım... O yüzden Elif şafak ı biraz riskli buluyorum ;) Mutlaka okumalısın İskender i Seveceğinden eminim... Bende Öpüyorum tatlım Sevgiler..

GüzelGül dedi ki...

Bende iskender adli kitabi en kisa zamanda okumak istiyorum ama bir türlü firsat olmadi ama Ask adli kitabi harikaaaa kütüphanemde en öndeki siralarda. Arasira cikarip okumak gerekiyor.

ser_up dedi ki...

Bende şu sıralar Aşk ı okuyorum... Sende mutlaka İskender i okumalısın cnm... bu arada izleyicim olmana çok sevindim
sevgiler...